Paprika roosteren en inmaken

| 2 Comments

Geroosterde paprika vind ik altijd erg lekker, door een salade, of op een bruschetta. Hier een recept, met foto’s

Ingredienten

  • Een glazen potje met schoefdeksel, uitgekookt in water
  • Een paar verse paprika’s
  • Olijfolie
  • Eventueel een teentje knoflook

 

Bereiden

  • Leg de paprika’s op een vel bakpapier in een voorverwarmde oven (200 graden). Neem de kleuren die je in huis hebt, of lekker vind
  • Gril de paprika’s in ongeveer een half uur tot ze (bijna helemaal) zwart zijn. Halverwege even draaien. Als ze klaar zijn, zie je het vel al rimpelen, en kun je het al een beetje losduwen
  • Stop de paprika’s in een afsluitbare bak, of plastic zak, en laat ze rustig even afkoelen, ongeveer een half uur
  • Verwijder nu, met je handen, het vel, de steel en de zaadjes. Dit is een lekker kliederwerkje, maar hou de paprika’s niet onder de kraan, dan spoel je alle smaken weg. Beter is om je handen regelmatig af te spoelen
  • Scheur de paprika in stukken, en doe ze samen met de knoflook (eventueel) in de glazen pot
  • Vul de pot met olie
  • Bewaar in de koelkast

 

2 Comments

  1. Hi Coos,

    Hoe lang kun je ze op deze manier bewaren?

  2. Hi Bianca,

    Ongeveer 3 maanden. Belangrijk is dat ze altijd onder olie staan, en (natuurlijk) altijd met schoon bestek een nieuw stukje er uit halen.

    Ik heb dit weekend ook tomaatjes ingemaakt; ontveld en ontpit, en toen 2,5 uur in de oven (90 graden), met de deur op een kiertje.

    Inmaken is leuk!!

Leave a Reply

Required fields are marked *.